ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το Δώρο του Νείλου

28 Απριλίου – 6 Μαΐου 2022 (9 Ημέρες)

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

Πατριαρχείο & Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας – Σπίτι Καβάφη – Άγιος Σάββας – Χριστιανικό και Αραβικό Κάιρο, Πυραμίδες Γκίζας – Αρχαιολογικό Μουσείο Κάιρου – Χαν Ελ Χαλίλι – Ασουάν – Ναός των Φιλών – (Αμπού Σιμπέλ) – Κομόμπο – Εντφού – Ναός Θεού Ώρου – Έσνα – Λούξορ/Καρνάκ – Κοιλάδα των Βασιλέων – Ναός του Λούξορ.

Οι πυραμίδες της Γκίζας, με πιο γνωστή την πυραμίδα του Χέοπα, μαζί με την Σφίγγα παραμένουν για χιλιάδες χρόνια τα κατεξοχήν σύμβολα της Αιγύπτου. Το Νέο Μουσείο Καΐρου εκθέτει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις ανεκτίμητες αιγυπτιακές αρχαιότητες (μούμιες, αγάλματα, οβελίσκοι κ.α.) Η  Αλεξάνδρεια, χτισμένη στις ακτές της Μεσογείου, με εντολή του έδωσε ο Αλέξανδρος ο Μέγας, υπό ελληνική διοίκηση μέχρι την Κλεοπάτρα, αποτέλεσε το πιο γνωστό κέντρο του ελληνιστικού πολιτισμού. Από το Μουσείο, που περιλάμβανε την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, πέρασαν  αναρίθμητοι λόγιοι και επιστήμονες όπως ο Ευκλείδης, ο Ερατοσθένης, ο Γαληνός κ.α. Ο Φάρος της  Αλεξάνδρειας αποτέλεσε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, που ίδρυσε ο Άγιος Μάρκος κατά την παράδοση, είχε πρωτεύοντα ρόλο κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, για να ξαναέρθει σε ακμή τον 19ο αιώνα παράλληλα με την αύξηση της ελληνικής κοινότητας. Κατά την σύγχρονη εποχή υπήρξαν σπουδαίοι Αιγυπτιώτες ή έζησαν στην Αλεξάνδρεια, ενδεικτικά ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Στρατής Τσίρκας, η Πηνελόπη Δέλτα, οι Αβέρωφ, ο Μιχάλης Τοσίτσας κ.α.  Η Κρουαζιέρα Νείλου, σε πολυτελή ποταμόπλοια, που ξεκινά από το Φράγμα του Ασουάν και την  Ελεφαντινή Νήσο, θα μας μαγέψει με το τοπίο και τα μνημεία. Επισκεπτόμαστε μεταξύ άλλων και πανέμορφους ναούς της ελληνιστική περιόδου, όπου αναμίχθηκαν οι δύο πολιτισμοί (Νήσος Φίλαι,  Εντφού, Έσνα). Στο Αμπού Σιμπέλ γυρίστηκαν σκηνές από δημοφιλή κινηματογραφικά έργα, όπως το  «εγκλημα στον Νείλο» και άλλα. Θα θαυμάσουμε το Ναό της Χατσεψούτ, τους τάφους στην Κοιλάδα των Βασιλέων, το Λούξορ (Θήβες) και το Ναό του Αμών Ρα στο Καρνάκ.  Στο Παλιό Κάιρο θα επισκεφτούμε την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, ναούς από Κόπτες, το Φρούριο του Σαλαντίν όπου βρίσκεται το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μωχάμεντ Άλι. Η αγορά του Αλ Χαλίλι μας προσφέρει τα χρώματα του ανατολίτικου παζαριού.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Ασουάν / Λούξορ – Κάιρο και Κάιρο – Αθήνα.
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν με WiFi.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5*Hilton Conrad Cairo στις όχθες του Νείλου – 3 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές 5* κρουαζιερόπλοιο M/S Medea – Τελευταία ημέρα: 1 εξτρά διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κοσμοπολίτικο Λούξορ.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου
 • 2 Γεύματα ή δείπνα στο Κάιρο, 1 γεύμα στην Αλεξάνδρεια.
 • Πλήρης διατροφή κατά την κρουαζιέρα Νείλου.
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή – έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης, Ατυχημάτων, Κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & επαναπατρισμού, ΦΠΑ.
 • 1 μπουκάλι 500ml νερού την ημέρα.
 • Δωρεάν Internet όλη την ημέρα, κατά την διάρκεια του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Βίζα Αιγύπτου €25 & Φιλοδωρήματα €30.

 • Προαιρετική οδική εκδρομή στο ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ (H τιμή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό συμμετοχών).

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

από

1,225.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες

1η Ημέρα: Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ

Συνάντηση στις 14.00 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 16.00 με άφιξη στις 17.50 (τοπική ώρα).

Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης και δίπλα στον ποταμό Νείλο. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

2η Hμέρα: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΚΑΙΡΟ: ΓΚΙΖΑ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Αρχίζουμε την μέρα μας με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στο οποίο, μεταξύ άλλων, στεγάζονται και 20 Βασιλικές Μούμιες (18 Βασιλείς και 2 Βασίλισσες) από την 17η έως και την 20η δυναστεία.

Μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου.

Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Συνεχίζουμε  για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας  επίσκεψη σε διπλανά εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά.

Επίσκεψη στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, στο οποίο θα θαυμάσουμε διάφορους θησαυρούς της φαραωνικής Αιγύπτου, όπως αγάλματα, στήλες, κοσμήματα, μούμιες κ.α. Γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στον Νείλο ποταμό και μετάβαση στο ξενοδοχείο, αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η Hμέρα: Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Αναχώρηση νωρίς μετά το πρωινό μας, με το λεωφορείο μας και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Γνωριμία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές  και αφιερώματα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα καθώς και σπάνια ιερατικά κειμήλια.

Συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο (αν βρίσκεται στην έδρα του).

Μετάβαση στο Παλιό Πατριαρχείο και στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα, όπου βρίσκεται η στήλη, στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του και θα ακούσουμε ηχογραφημένα την Έλλη Λαμπέτη να απαγγέλει το εξαιρετικό ποίημα του αγαπημένου μας ποιητή «Η ΠΟΛΙΣ».

Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο.

Θα συνδιάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου της Αλεξάνδρειας). Συνεχίζουμε για να επισκεπτούμε τα Ελληνικά νεκροταφεία, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντίνου Καβάφη, πολλών επιφανών Ελλήνων και σπουδαίων ευεργετών. Αναχώρηση για το Κάιρο, περίπου στις 17.00 και άφιξη περίπου στις 20.30 στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η Hμέρα: Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ – ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΑΙΡΟ – ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

Πρωινό και μετάβαση στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ξεκινάμε από το ρωμαϊκό Φρούριο της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα.

Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Θα επισκεπτούμε το ναό και τις κατακόμβες όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και ένα νειλόμετρο, το οποίο μετρούσε την στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος. Θα ολοκληρώσουμε με επίσκεψη και σε έναν από τους πολλούς διπλανούς κοπτικούς ναούς.

Συνεχίζουμε για την ξενάγηση στο φρούριο του Σαλαχεντίν όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεπτούμε και θα θαυμάσουμε το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Γεύμα και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως και για τον πρόσφατα ανακαινισμένο και περικαλλή Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έδρα της Ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Κλείνουμε την ημέρα μας με επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στην παραδοσιακή αγορά Χαν Ελ Χαλίλι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ – ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ – ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ)

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με Egypt Air (MS082) στις 06.00 για το Ασουάν. Άφιξη στις 07.20, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε με πλοιάρια για τη Νήσο των Φιλών, όπου θα θαυμάσουμε τον πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο ναό. Αρχικά το νησί, λόγω της ιερότητας του ήταν άβατο, ενώ ο ναός στην σημερινή σωζόμενη του μορφή ανακατασκευάστηκε από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο.

Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο στα ορυχεία γρανίτη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον “Ημιτελή Οβελίσκο”, τον ψηλότερο που έχει ποτέ βρεθεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στον Νείλο. 

Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο.  Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. 

6η Ημέρα: Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ – ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, πολύ πρωί, αναχώρηση για μία προαιρετική οδική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ – έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου (280 χιλιόμετρα). Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύο εκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα, προς τιμή του φαραώ Ραμσή του Μέγα και της βασίλισσας του Νεφερτάρις.

Στον χώρο, έχουν γυριστεί σκηνές από διάφορα κινηματογραφικά έργα (π.χ. το «Έγκλημα στο Νείλο»), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου και την ηλιοφάνεια του τόπου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω στα Φαραωνικά μνημεία.

Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και πλεύση ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαΐδος προς τους Όμβους (Κομ Όμπο στα αραβικά). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό που ανεγέρθηκε από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας.  Ο ναός είναι μοναδικός, όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένος σε δύο αντίθετες και αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), αλλά και καθώς τα κτίρια έχουν απόλυτη και τέλεια συμμετρία γύρω από τον κεντρικό άξονα. Θα δούμε επίσης ένα νειλόμετρο, ταριχευμένους κροκόδειλους, αλλά και μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

7η Ημέρα: Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΡΟΥ – ΕΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ

Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ήταν από τους πιο σημαντικούς θεούς της Αιγύπτου, είχε μορφή γερακιού, συμβόλιζε τον ουρανό και το φως και συνδεόταν μυθολογικά με τις δυναστείες των Φαραώ.

Οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου, αλλά και σημαντικές σκηνές από το “Ιερό Δράμα” της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο  οι Έλληνες συνέκριναν και ταύτιζαν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα.

Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε προς την Έσνα (Λατόπολι στα ελληνικά), για να περάσουμε το “κλειδί του Νείλου” ή αλλιώς φράγμα της Έσνα, όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού και μπορούμε να παρατηρήσουμε τη διαδικασία. 

Άφιξη στο Λούξορ (Θήβες στα ελληνικά), πρωτεύουσα ανά διαστήματα αλλά κυρίως θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας φαραωνικής Αιγύπτου. Η πόλη θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου και θα μας εντυπωσιάσει με τα κολοσσιαίων διαστάσεων κτίσματα.

Μετά το δείπνο, μετάβαση στον φωταγωγημένο Ναό του Λούξορ για μία από τις αξέχαστες βραδινές ξεναγήσεις. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό, που δεν ήταν αφιερωμένος σε κάποια θεότητα, γινόταν για πάνω από μία χιλιετηρίδα οι στέψεις των Φαραώ.  Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη στη δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι. Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες.

Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, από το ογκώδες και απόμακρο στο καλαίσθητο και προσβάσιμο, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους “Κολοσσούς του Μέμνωνος” ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου.

Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου και η προσθήκη κτισμάτων διήρκησε μιάμιση χιλιετηρίδα. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, το ιερό, τη θεία λίμνη κ.α.

Ελεύθερος χρόνος στο Λούξορ και δείπνο. Θα σας προτείναμε να παραβρεθείτε στην θεαματική βραδινή παράσταση Ήχος & Φώς στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

9η Ημέρα: Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ / ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση με Egypt Air προς Κάιρο με άφιξη στις 06.40. Συνεχίζουμε με πτήση προς Αθήνα στις 10.30 με άφιξη στις 12.30.

 

[wce_enquiry_button

Έντυπα