Αλεξανδρούπολη | Σε δύο Ηπείρους

 

Αλεξανδρούπολη | Σε δύο Ηπείρους

Story Place!

Βρείτε στην παραλία της Αλεξανδρούπολης το selfie spot στη μορφή των γραμμάτων «AXD» καθώς αποτελεί το ιδανικό story place!

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές µε λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο
  • Αντίστοιχη διατροφή
  • Έµπειρος αρχηγός
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάση του προγράµµατος της εκδροµής
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε µουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετικές εκδροµές

 

από

255.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η ημέρα:
Θεσ/νίκη | Πόρτο Λάγος | Αλεξανδρούπολη


Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Πρώτη μας μεγάλη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο Λάγος. Το κάπως «εξωτικό» όνομα, που παραπέμπει σε λατινόφωνο λιμάνι κάπου στον Ατλαντικό, αλλά και το ειδυλλιακό υδάτινο τοπίο, χαρίζουν στο Πόρτο Λάγος έναν πραγματικά ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα δύο στοιχεία που θαυμάζει κανείς ερχόμενος στο Πόρτο Λάγος είναι αφενός τα πλήθη των ροζ πτηνών φλαμίνγκο που αράζουν στα νερά του, αφετέρου το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Ο τόπος αυτός είναι συνυφασμένος με το εντυπωσιακό μοναστικό κτίσμα του Αγίου Νικολάου και το άλλο μικρότερο παρεκκλήσι όπου βρίσκεται αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παντάνασσας. μοναστικά αυτά κτίσματα, που αποτελούν Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τη στεριά με εντυπωσιακές ξύλινες γέφυρες που κατασκευάστηκαν μέσα στη λίμνη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό την Ξάνθη και την Παλιά Πόλη. Μια βόλτα στην αίγλη και στη φινέτσα είναι η βόλτα στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Στα λιθόστρωτα σοκάκια και στα αρχοντικά των πλούσιων καπνεμπόρων,
τα ίχνη μιας δοξασμένης εποχής. Στα πολύχρωμα σπίτια με τους ζωγραφισμένους τοίχους, στα ξύλινα παράθυρα, στα αετώματα και στους μικρούς κήπους η αίγλη αναβιώνει. Στο εσωτερικό τους, έπιπλα με το βάρος του κύρους και την τέχνη ζωντανή σε βιτρό και σκαλισμένες πόρτες. Απαραίτητες στάσεις: το Δημαρχείο που κτίστηκε το 1830, η Δημοτική Πινακοθήκη στην οδό Ορφέως και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και αγορές. Τελευταίος μας προορισμός για την σημερινή ημέρα, η πόλη της Αλεξανδρούπολης. Από Ασία προς Ευρώπη. Έβρος. Πρώτος σταθμός: Αλεξανδρούπολη. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης μας υποδέχεται με τον φάρο του, στην πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που συναντάμε με την άφιξή μας στην Ελλάδα. Το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο φάρος 27 μέτρα ύψος, 6 όροφοι με πέτρινα σκαλοπάτια, φως ακτίνας 23 μιλίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα πραγματοποιήσουμε μια περιήγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:
Αλεξανδρούπολη | Δέλτα Έβρου | Παναγία Κοσμοσωτείρα | Κάστρο Διδυμότειχου | Σουφλί


Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς το Δέλτα του Έβρου, το οποίο αποτελεί ταξίδι-σταθμό για τους ιπτάμενους επισκέπτες του. Ένας πίνακας ζωγραφικής, φτιαγμένος από τη φύση με χρώματα Ελλάδας. Στο Δέλτα του Έβρου, θα ζήσουμε μία από τις δυνατότερες φυσιολατρικές εμπειρίες. Γλυκό και αλμυρό νερό ανακατεύονται δημιουργούν έναν βιότοπο μοναδικής αξίας, καταφύγιο για μεγάλους πληθυσμούς υδρόβιων πουλιών, αλλά και ζωτικό χώρο συγκέντρωσης και ανάπαυσης. 300 από τα 400 είδη πουλιών της Ελλάδας περνούν από εδώ, ενώ στον ποταμό Έβρο έχουν βρεθεί 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφίβιων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με το μοναδικό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, δίπλα στη γέφυρα που χαράζει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Το εκκλησιαστικό αυτό μνημείο βρίσκεται στις Φέρες (αρχαία Βήρα), μαζί με τα λιγοστά ερείπια της ομώνυμης μονής. Χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα και αποτελεί λαμπρό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας – και φυσικά σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής. Ακολουθεί επίσκεψη στο παραδοσιακό Σουφλί, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα κουκουλόσπιτα με την αίγλη προηγούμενων αιώνων! Με τέσσερα εντυπωσιακά μουσεία, αλλά και πολλά νόστιμα τοπικά εδέσματα, λουκάνικα χωριάτικα, καβουρμά, τσίπουρο και κρασί, το Σουφλί αξίζει την επίσκεψη μας. Ελεύθερος χρόνος. Θα κατευθυνθούμε προς το Διδυμότειχο και συγκεκριμένα στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, το οποίο είναι το σημαντικότερο στην Θράκη. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Καλέ που δεσπόζει στην πόλη του Διδυμοτείχου. Τα δείγματα της οικοδόμησης των τειχών, μαρτυρούν την ύπαρξη του κάστρου πολύ πριν από τους Βυζαντινούς χρόνους. Για το λόγο αυτό θεωρείται ότι η ύπαρξη του κάστρου, με τη σημερινή του μορφή, χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Περιήγηση στο Διδυμότειχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών. Μετάβαση στο κέντρο της πόλης για βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:
Αδριανούπολη


Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε με προορισμό την Αδριανούπολη. Θα επισκεφτούμε το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και το Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο που ιδρύθηκε το 1872. Θα γνωρίσουμε τα μνημεία της δεύτερης κατά σειρά πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινώντας από το Σελιμιγιέ Τζαμί Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Τουρκία, χτισμένο από τον Μιμάρ Σινάν, τον πιο σημαντικό αρχιτέκτονα της Οθωμανικής περιόδου. H ανέγερσή του στάθηκε για τον Σινάν μια μεγάλη πρόκληση, αφού οι χριστιανοί αρχιτέκτονες θεωρούσαν αδύνατο να κατασκευαστεί θόλος μεγαλύτερος από εκείνον της Αγίας Σοφίας ενώ οι 4 μιναρέδες φαίνονται από πολύ μακριά σε όποιο σημείο της πόλης και αν σταθείς. Σήμερα προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο. Θα δούμε το Eski Camii και το «Pουστέμ Πασά Kαραβάν Σεράι», ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, κτίσμα του 15ου αιώνα που λειτουργούσε ως χάνι. Τέλος θα θαυμάσουμε το Εθνολογικό – Αρχαιολογικό μουσείο Τέχνης με εκθέματα από την Ελληνική, Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο. Χρόνος ελεύθερος στο μεγαλύτερο Τσαρσί της πόλης, την αγορά του Αλή Πασά καθώς και στον πεζόδρομο Saraclar. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:
Koμοτηνή | Καβάλα | Σπήλαιο Αγγίτη | Θεσ/νίκη


Πρωινό και αναχωρούμε για τη Κομοτηνή που συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, Η πόλη που ξεχωρίζει για την κουλτούρα της, την συνύπαρξη λαών καιθρησκειών. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Καβάλα. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Ιμαρέτ, ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα. Θα δούμε ακόμη τις επιβλητικές αψίδες, έμβλημα της πόλης της Καβάλας. Υπήρξαν μέρος ενός συστήματος ύδρευσης που μετέφερε νερό στο βράχο της Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. και αναχώρηση για την πόλη μας.

 

 

Έντυπα