Γύρος της Πελοποννήσου Πάσχα 2023 | 5 ημέρες

 

Γύρος της Πελοποννήσου Πάσχα 2023 | 5 ημέρες

Γύρος της Πελοποννήσου

Πάσχα 2023 | 5 ημέρες

 

Η ξακουστή «πατρίδα» της ελιάς και όχι μόνο.

 

Καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση, ιστορία, γαστρονομία και έθιμα σε ένα υπέροχο οδοιπορικό στις υπέροχες περιοχές της Πελοποννήσου.

Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου αποτυπωμένη σε έναν τόπο. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρόθυμοι να σας υποδεχτούν και η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή! Μεσσηνία, Ελαφόνησος, Μονεμβασιά, Μάνη, Πόρτο Χέλι, Καλάβρυτα, Ναύπλιο. Επισκεφθείτε την πατρίδα της ωραίας Ελένης και του γένους των Ατρειδών, των Ολυμπιακών αγώνων, της ιερής ελιάς και της αρχαίας Σπάρτης. Πόλεμος, ειρήνη και πολιτισμός – με φόντο έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας : την Πελοπόννησο.

Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα μελετημένο, στο οποίο έχουμε αρκετή εξειδίκευση αφού το πραγματοποιούμε πολλές φορές κάθε χρόνο και ανανεώνουμε συνεχώς. Οι πόλεις που διαμένουμε είναι προσεκτικά επιλεγμένες και τα ξενοδοχεία προσφέρουν μια άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

 

Ελάτε μαζί μας στο Γύρο της Πελοποννήσου γιατί προσφέρουμε :

 

 • Νεο ανανεωμένο Πασχαλινό πρόγραμμα 
 • Επίσκεψη και στην υπέροχη Μονεμβασιά 
 • Δώρο Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο Maniatis

   Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις με καινούριο πολυτελές λεωφορείο, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
 • Διαμονή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, 1 δείπνο στο Τολό, Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα στο Hotel Maniatis
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Καρτέλα θέσεων για το λεωφορείο για να κάθεστε σε διαφορετικά σημεία ανά διαδρομή και να μην σας παίρνει κανείς τη θέση!
 • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες

 

   Δεν περιλαμβάνονται 

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα και φόροι διαμονής οι οποίοι πληρώνονται στην υποδοχή του ξενοδοχείου: ανά άτομο/ανά ημέρα: 2 αστέρων 0,50€, 3 αστέρων 1,50€, 4 αστέρων 3,00€
 • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .

Πληροφορίες


1n ημέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΤΟΛΟ


Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί με πρώτο προορισμό τις Μυκήνες. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο και να θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο. Ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των όρεων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Επόμενη στάση για καφέ στο Άργος και άφιξη στο Ναύπλιο. Περιήγηση στην γραφική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ανάβαση στο βράχο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Θα επιστρέψουμε για το δείπνο μας και ξεκούραση.

2n ημέρα : ΤΟΛΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη πόλη της Μονεμβασιάς. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Στα διασωθέντα κτίρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της Ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το Γύθειο, γραφικό λιμάνι, χτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου, με νησιώτικο χρώμα και καταλήγουμε στην Σπάρτη, την πρωτεύουσα της Λακωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πατροπαράδοτο δείπνο.

3n ημέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ – ΜΑΝΗ


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψή στον Δυρό και τα περίφημα σπήλαια του, που θεωρούνται ως ένα από τα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια της γης. Καταλήγουμε στην θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και πάνω.

Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό μας γεύμα και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεση σας για μια γνωριμία με την πόλη της Σπάρτης.

4n ημέρα : ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ


Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για μια πρώτη επίσκεψη στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία Μυστρά, θα έχουμε περιήγηση και συνεχίζουμε για τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση. Συνεχίζουμε για την Πάτρα, περνώντας από την Αρχαία Ολυμπία και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα.

5n ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


Πρωινό και αναχωρούμε μέσω Ρίου για την Ναύπακτο. Συνεχίζουμε για το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι. Περιήγηση και καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο. Ξενάγηση και στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μέσω Λάρισας, Τεμπών με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

 

Έντυπα