Εκδρομή Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Κόνιτσα

 

Εκδρομή Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Κόνιτσα

Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Κόνιτσα | 3 ημέρες

 

Η πόλη των τεχνών και των ασημουργών. Η Λίμνη με  το νησάκι, το κάστρο,  η παλιά πόλη με τα πολυάριθμα παλιά αρχοντικά, γραφικά χωριά,  σπουδαία αξιοθέατα, έντονη ζωή και εναλλακτικές δραστηριότητες, που δεν µπορούν παρά να  μας καθηλώσουν. Εξαιρετικά κοντά στις παραµυθένιες πέτρινες «πολιτείες» του Ζαγορίου  και σηµείο εκκίνησης για όλη την Ήπειρο…. 

  Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι .
  • Διαμονή στο  Giotis Boutique Hotel
  • Προγευμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου
  • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες

    Δεν περιλαβάνονται:

  • Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα
  • Οποιαδήποτε εισοδός , ακτοπλοϊκό η άλλο εισιτήριο
  • Δημοτικός φόρος διαμονής
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ. 

από

165.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΣΟΒΟ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Πρωινή αναχώρηση με εξαιρετική διάθεση για να απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας. Πρώτη μας στάση το γραφικό και πανέμορφο Μέτσοβο. Στο κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο της Ηπείρου, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια από τις βουνοκορφές της Πίνδου, θα εχουμε χρονο να περιηγηθούμε στα γραφικά στενά και να απολαύσουμε την βόλτα μας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται με τελικό μας προορισμό τα πανέμορφα Γιάννενα. Θα ξεκινήσουμε την επισκεψη μας απο το βυζαντινό κάστρο της πόλης το λεγόμενο Ιτς Καλέ ,το τζαμί του Ασλάν Πασά και το Μουσείο Αργυροτεχνίας .Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ξακουστό νησάκι της Κυρά-Φροσύνης με τον γραφικό οικισμό και το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά.Χρόνος στην διάθεση μας να περπατήσουμε αλλα και να ψωνίσουμε αναμνηστικά από τα μαγαζάκια του οικισμου.Επιστροφή με το πλοιάριο στην πόλη των Ιωαννίνων και κατευθυνόμαστε στο χωριο Λιγκιάδες που βρίσκεται πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων ,με πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943.Αφιξη στο ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση και διανυκτέρευση.


2η ημέρα : ΚΑΛΠΑΚΙ – ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΚΟΝΙΤΣΑ


Καλό πρωινό και αναχώρηση για το ηρωικό Καλπάκι.Χωριό χτισμένο σε κομβικό σημείο, πάνω στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με την Κόνιτσα, το Καλπάκι έμεινε στην ιστορία ως θέατρο σφοδρών συγκρούσεων κατά την πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.Αφού ξεναγηθουμε στο Μουσείο Πολέμου 1940-41 και ξαναφέρουμε στο μυαλό μας τα κατορθώματα των προγόνων μας,μετάβαση στη Μολυβδοσκέπαστη που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Μπουραζανίου.Μια κατάφυτη περιοχή με τρεχούμενα νερά πλούσια χλωρίδα και πανίδα οπου εδώ συναντώνται οι τρεις ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαρανταπόρος. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, την αμφιθεατρική κωμόπολη σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό .Χρόνος για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και λιχουδιές μέσα στην ομορφιά της φύσης.Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα για ξεκούραση.

3η ημέρα : ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΚΗΠΟΙ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ


Πρωινό και ακόμη μια συναρπαστική ημέρα ξεκινά.Πρώτη επίσκεψη μας το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη ,όπου θα θαυμάσουμε εκθέματα της επανάστασης και άλλων αφιερωμάτων που με μοναδικό τρόπο ο καλλιτέχνης παρουσιάζει με πρώτη ύλη το κερί.Θα ακολουθήσει η επίσκεψη μας στο πανέμορφο Ζαγόρι και η πρώτη μας γνωριμία ειναι το γεφύρι του Κόκκορου ή του Νούτσου ,ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι που χτίστηκε το 1750..Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι ,έναν αντιπροσωπευτικό οικισμό του Ζαγορίου με λιθόστρωτα καλντερίμια και πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Από την κεντρική πλατεία του χωριού και μετά από σχετικά σύντομη πεζοπορία φτάνουμε στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής από όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε ένα τμήμα του εντυπωσιακού φαραγγιού του Βίκου. Ο καθαρός αέρας μας άνοιξε την όρεξη και οι ταβέρνες του χωριού μας περιμένουν να απολαύσουμε το γεύμα μας .Αναχώρηση το απόγευμα και με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Έντυπα