Καρπενήσι-Μονή Προυσιώτισσας

 

Καρπενήσι-Μονή Προυσιώτισσας

Καρπενήσι-Μονή Προυσιώτισσας

3ημέρες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.

  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό.

  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.

  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

  • Φόρο διαμονής.

από

135.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (360χλμ)

 Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στο χωριό Κορυσχάδες. Ένα ιστορικό χωριό στο οποίο συγκλήθηκε, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, το εθνικό συμβούλιο. Στην πλατεία θα δούμε το ιστορικό δημοτικό σχολείο όπου στεγάζεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι, την πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Τυμφρηστού και σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Είναι πλούσιο σε φυσικές ομορφιές, βρίσκεται ανάμεσα σε καστανιές και έλατα και διατηρεί ακόμη έντονα το ρουμελιώτικο χρώμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ (80χλμ)

 Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, φωλιασμένη από το 829μ.Χ. μέσα σε έναν κάθετο βράχο. Η θαυματουργή της εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, φυγαδεύτηκε από έναν νεαρό το 829μ.Χ. από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Θα έχουμε τη δυνατότητα για προσκύνημα και έπειτα θα συνεχίσουμε για το Μεγάλο Χωριό, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη. Τελευταίος μας σταθμός το γραφικό Μικρό Χωριό. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ έπλυναν το νεκρό σώμα του Μάρκου Μπότσαρη μετά την μάχη του Κεφαλόβρυσου. Επιστροφή στο Καρπενήσι, γνωστό κι ως «Ελβετία της Ελλάδας». Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε βόλτα στα πραγματικά όμορφα δρομάκια της πόλης. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΥΠΑΤΗ – ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (400χλμ)

 Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Υπάτη με τα φημισμένα Λουτρά και τη μονή του Αγάθωνα. Το μοναστήρι φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, που ενώνει τις δύο πλευρές της Οίτης. Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Έντυπα