Μεξικό - Χερσόνησος Γιουκατάν

 

Μεξικό – Χερσόνησος Γιουκατάν


Μεξικό – Χερσόνησος Γιουκατάν

Lufthansa


Αθήνα-Φρανκφούρτη
06.55-09.00
Φρανκφούρτη-Mexico City
13.30-18.30
Mexico City-Φρανκφούρτη
20.50-14.50
Φρανκφούρτη-Αθήνα
20.25-00.10

Air France/KLM


Αθήνα-Παρίσι
06.05-08.40
Παρίσι-Mexico City
15.40-20.40
Mexico City-Άμστερνταμ
21.05-14.40
Άμστερνταμ-Αθήνα
20.55-01.10

Story Place!

Βγείτε φωτογραφία σε ένα απο τα 7 θαύματα του κόσμου, την Πυραμίδα Τσιτσέν Ιτζά και αποθανατίστε μια στιγμή μαγική για το Instagram Feed σας!

Περιλαμβάνονται:

  • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτομο.
  • Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός την ημέρα της άφιξης)

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρόμιων 900€ κατ’ άτομο.

 

από

1,930.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η Ημέρα:
Πόλη του Μεξικό


Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού/το Μέξικο Σίτι, μια πόλη σύγχρονη, αλλά με έντονα παραδοσιακά στοιχεία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:
Πόλη του Μεξικό, Σοτσιμίλκο


Η Πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σήμερα στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων – της Τενοτστιτλάν – όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής, που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο περίφημο Σοτσιμίλκο (Xochi- milco), όπου θα κάνουμε βόλτα με παραδοσιακή βάρκα (trajineras) και θα δούμε το εκτεταμένο δίκτυο των καναλιών και τις υδατοκαλλιέργειες που ονομάζονται Chinampa. Η επονομαζόμενη “Βενετία της Πόλης του Μεξικού” αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Με τις υπέροχες αυτές εικόνες που θα τις συνοδέψουμε με τεκίλα και μουσικές Μαριάτσι, θα ολοκληρωθεί η σημερινή μας ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η ημέρα:
Πόλη του Μεξικό, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, Μουσείο Φρίντα Κάλο


Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ. – κλειστό κάθε Δευτέρ α). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), που ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσε μαζί με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Περιλαμβάνει πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και προσωπικά τους αντικείμενα, όμως τόσο το ίδιο το σπίτι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, όσο και ο κήπος του, αποτελούν δύο ξεχωριστά αξιοθέατα από μόνα τους. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:
Βασιλική Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν


Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας – προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, το Τεοτιχουακάν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού.

Το Tεοτιχουακάν, ο “τόπος των θεών”, που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού και “κρατήστε” λίγη δύναμη για το βράδυ, γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ… λένε.

5η ημέρα:
Μέριντα, Ούξμαλ


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μέριντα, μια πανέμορφη πόλη με υπέροχα αποικιακά κτίρια, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη και οδική αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Ουξμάλ, μια πόλη των Μάγιας που άκμασε μεταξύ του 700 και του 1000 μ.Χ. και αποτελεί τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το ανάκτορο του κυβερνήτη, το σπίτι των περιστεριών, το τετράπλευρο των Καλογραιών, οι πυραμίδες, το σπίτι της Χελώνας και ο ναός της μαντείας, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε. Επιστροφή και περιήγηση στην “Λευκή πόλη”, την Μέριντα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Μοντέχο όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο όμορφα αποικιακά κτίρια της πόλης και θα δούμε το Μνημείο της Πατρίδας, τον Καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:
Μέριντα, Τσιντσέν Ιτζα, Κολύμπι σε Σενότα, Βαγιαδολίδ, Τουλούμ


Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαιολογική ζώνη του Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα αφιερωμένα στους θεούς θυσιαστήρια. Ήταν η ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα. Το Τσιτσέν Ιτζά θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε από τους Mάγιας, αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Ο ναός Kουκουλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο ναός των Πολεμιστών και ο ναός του Ιαγουάρου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή αυτή. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη, που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πόλης, καθώς Τσιτσέν σημαίνει “στόμα πηγαδιού”. Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια σενότα/πηγάδι. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη πόλη Βαγιαδολίδ με το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Επίσκεψη στην πόλη και αναχώρηση για την Τουλούμ, ένα από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα της Καραϊβικής. Η αρχαία αυτή πόλη-θέρετρο βρίσκεται στην Χερσόνησο Γιουκατάν και συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και μια από τις καλύτερες παραλίες σε ολόκληρο το Μεξικό στην πασίγνωστη Μεξικανική Ριβιέρα ή Riviera Mayas με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τα ζεστά νερά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα:
Τουλούμ


Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τουλούμ, της μοναδικής πόλης των Μάγιας που είναι κτισμένη στην ακτή. Το όνομά της σημαίνει “περίβολος” ή “τείχος”. Ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις των Μάγιας – άκμασε από το 1200 μ.Χ. μέχρι την άφιξη των Ισπανών – και τα αρχαιολογικά της μνημεία είναι πολύ καλά διατηρημένα. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα:
Τουλούμ


Ελεύθερη μέρα για χαλάρωση και κολύμπι στις κατάλευκες αμμουδερές παραλίες με τους φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά.

9η ημέρα:
Πλάγια Ντελ Κάρμεν, πτήση Επιστροφής


Σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς και κινούμαστε παραλιακά. Από το ξενοδοχείο στην Τουλούμ μέχρι την Κανκούν μεσολαβούν περίπου 100 χιλιόμετρα ακτής. Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην Πλάγια Ντελ Κάρμεν, ένα επίσης αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία, μπαρ εστιατόρια, καταστήματα, μπουτίκ κλπ. και θα συνεχίσουμε μέχρι το αεροδρόμιο της Κανκούν, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Πόλη του Μεξικού και την ανταπόκριση με την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα:
Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη


Άφιξη στη Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 

Έντυπα