Ξάνθη-Πομακοχώρια

 

Ξάνθη-Πομακοχώρια

Ξάνθη-Πομακοχώρια

3 ημέρες

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής

από

109.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΒΔΗΡΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΞΑΝΘΗ (240χλμ)

 Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στα Άβδηρα, μια πόλη με ζωντανή ιστορία και πατρίδα μεγάλων φιλοσόφων της αρχαιότητας. Θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2000. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Βιστονίδα και τη λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος. Ο Αγ. Νικόλαος και η Παναγία που θα προσκυνήσουμε, προστατεύουν όχι μόνο τους ναυτικούς μα και τον πλούσιο υδροβιότοπο μιας λιμνοθάλασσας που είναι πολιτεία των ερωδιών και πατρίδα 262 ειδών πουλιών, ζώνη προστατευόμενη από την συνθήκη Ramsar. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην Ξάνθη όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περιπλανηθούμε ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά με σαχνίσια και αυλόπορτες με γιασεμιά σε μια πανδαισία αρχιτεκτονικών ρυθμών. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: ΞΑΝΘΗ – Ι.Μ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ (60χλμ)

 Μετά το πρωινό θα ανηφορίσουμε για το μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, ένα μοναστήρι που πήρε το όνομα του από μια μικρή θαυματουργή εικόνα του 16ου αιώνα όπου η Θεοτόκος περιστοιχίζεται από τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ & Γαβριήλ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται κάτω από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης προς τα Πομακοχώρια. Αρκετά απομονωμένα έχουν διατηρήσει το γραφικό χαρακτήρα τους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών τους και τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων κατοίκων τους. Περνώντας από Σμίνθη, Μίκυ, Γλαύκη θα καταλήξουμε στον Εχίνο (παλαιοτέρα Σαχιν) που ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εδώ λειτουργεί και μια από τις μουσουλμανικές ιερατικές σχολές (Μεντεσές) στην οποία εκπαιδεύονται μαθητές της μειονότητας της Θράκης. Αφού περιηγηθούμε στο χωριό, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: ΞΑΝΘΗ – ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΔΡΑΜΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (250χλμ) 

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Θα περάσουμε από τη Σταυρούπολη Ξάνθης, θα μπούμε στο Νομό Δράμας και θα κατευθυνθούμε στον Ανατολικότερο κόμβο του, το Παρανέστι, που είναι ο τελευταίος αξιόλογος ορεινός οικισμός. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο εντυπωσιακό χωμάτινο φράγμα που έχει σχηματίσει μια μεγάλη τεχνητή λίμνη. Είναι το φράγμα Θησαυρού, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Θα επισκεφτούμε τον υδροηλεκτρικό σταθμό και από το εξειδικευμένο προσωπικό θα μάθουμε για την οικονομική σημασία των έργων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Επόμενη στάση μας η Δράμα και το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας όπου θα γευματίσουμε εξ ιδίων. Στο δρόμο της επιστροφής μας θα συναντήσουμε το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης (προαιρετική επίσκεψη).Το βράδυ φτάνουμε στην πόλη μας έχοντας γνωρίσει και ζήσει για λίγο τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων μιας ιδιαίτερης και ευαίσθητης περιοχής της πατρίδας μας.

Έντυπα