Ορεινή Αχαϊα

 

Ορεινή Αχαϊα

Ορεινή Αχαϊα

4ημέρες

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής

από

195.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΠΑΤΡΑ (490χλµ) 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, ξεκούραση, φθάνουμε στην πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, όπου και το ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλης Άγιο Ανδρέα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα γνωριμίας στον πλούσιο από μαγαζιά και καφετερίες πεζόδρομο της πόλης. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα : ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΣΠ. ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ – ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ (210χλμ.) 

Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό μας περιμένει σήμερα. Από το Διακοφτό μπορούμε να πάρουμε (προαιρετικά) τον οδοντωτό για τα Καλάβρυτα. Φανταστική εμπειρία. Εικόνες μοναδικές. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στην ιστορική πόλη συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Λιμνών, το σπάνιο αυτό φυσικό δημιούργημα. Εντυπωσιάζει ακόμη και με το όνομα του. Λίμνες στο εσωτερικό του, η διάβαση των οποίων γίνεται με υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες. Μετά την περιήγηση μας καταλήγουμε στο Πλανητέρο, ένα πανέμορφο χωριό. Από τη μια οι νερόμυλοι και από την άλλη το μαγευτικό πλατανόδασος και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού σε κάνουν να νιώθεις ότι ονειρεύεσαι. Γεύμα εξ’ ιδίων με πέστροφες και σολομούς που σερβίρουν οι ταβέρνες.(τοπικά ιχθυοτροφεία). Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας και θαυμάζοντας την άγρια ομορφιά της ορεινής Αχαΐας, φτάνουμε σ’ ένα από τα ομορφότερα χωριά της. Τον Καταρράκτη. Το γάργαρο νερό του Πείρου και η αγριάδα του βουνού συνδυάζουν ένα μοναδικό σκηνικό. Μια μικρή περιπλάνηση και ένας απογευματινός καφές θα συμπληρώσει το υπέροχο παζλ. Περνώντας από τη Χαλανδρίτσα, τη γραφική κωμόπολη με τα περιποιημένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες, επιστρέφουμε στην Πάτρα. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΚΛΟΥΚΙΝΟΧΩΡΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ (210χλμ) 

Πρωινό, και αναχωρούμε για την Ακράτα από την οποία θα ξεκινήσει η ανάβαση για το μυστικό προορισμό μας. Ο δρόμος στριφογυρίζει στο βουνό, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουμε την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Λίγα χιλιόμετρα μετά, ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος με ωραία πετρόκτιστα σπίτια, σοκάκια χωρίς πολυκοσμία και μοναδικά τοπία. Τα Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες (Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Περιστέρα, Μεσορούγγι, Ζαρούχλα). Η λίμνη Τσιβλού, πνιγμένη στα έλατα και τα πεύκα, αποτέλεσμα μιας σειράς κατολισθήσεων που έγιναν, πνίγοντας το χωριό Τσιβλός. Και φθάνουμε στη Ζαρούχλα. Ένας παράδεισος στο Χελμό. Ένα από τα πολύ όμορφα χωριά της Αχαΐας στα 1100μ., περιτριγυρισμένο από πλατάνια, πεύκα, έλατα και μονοπάτια. Θα γευματίσουμε εξ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα : ΠΑΤΡΑ – ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 500 χλμ)

 Πρωινό. Σήμερα είναι ημέρα επιστροφής. Όμως τα ενδιαφέροντα της εκδρομής μας συνεχίζονται. Πρώτη στάση το ιστορικό Μεσολόγγι. Μια μικρή περιήγηση στην πόλη και ένας απολαυστικός καφές θα πλουτίσουν το πρωινό μας. Επόμενος σταθμός τα υπέροχα Γιάννενα. Στην πόλη που ακόμη πλανάται ο ήχος του Ισλάμ θα έχουμε χρόνο για περιπλάνηση στην παλιά πόλη ή στο κάστρο της, ή στο νησάκι της λίμνης, και να γευματίσουμε εξ’ ιδίων. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Έντυπα