ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 

“ΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ”

 

 Αν υπάρχει μόνο μια ευκαιρία σε ολόκληρη τη ζωή σας για να επισκεφθείτε την Κέρκυρα τότε διαλέξτε την Άνοιξη και ειδικά την Εβδομάδα του Πάσχα. Είναι η περίοδος που η Κέρκυρα βγάζει στο φώς το σύνολο της φυσικής και πολιτιστικής της ομορφιάς. Θα σας μεθύσουν τα άνθη, θα σας εκπλήξει το πράσινο, θα σας συνεπάρει η μουσική, θα σας υποβάλουν οι θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις. Σε κανένα άλλο μέρος της γης, ούτε σε χωριό ούτε σε πόλη, δεν νιώθει κανείς τόσο έντονα την Άνοιξη να πλημμυρίζει το είναι του, και δεν απολαμβάνει με τόση ένταση την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής. Εδώ η Λαμπρή είναι τόσο λαμπρή όσο δεν φανταστήκατε ποτέ. Φυσική ομορφιά, κουλτούρα και παράδοση, Ανατολή και Δύση όλα μαζί σε ένα μωσαϊκό κουλτούρας, ηθών και γλώσσας. Το Πάσχα στην Κέρκυρα απεικονίζει ακριβώς αυτήν την ιδιομορφία, έθιμα και παραδόσεις που ανιχνεύονται στην Δυτική και Ανατολική κουλτούρα, σε ειδωλολατρικές συνήθειες χιλιάδες χρόνια πίσω. Γιορτές που ξεσηκώνουν τα νησιά τα καίνε κυριολεκτικά και τα εξυψώνουν σε ένα κρεσέντο χαράς και ενθουσιασμού. Ιδιαίτερο στοιχείο του Πάσχα στη Κέρκυρα των κοντσέρτων κλασικής μουσικής και όπερας, η εκκλησιαστική μουσική, μια ιδιότροπη τετραφωνία που κρατάει την καταγωγή της, μάλλον, από την Κρήτη του 1700.

 

 Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα και ένας υπέροχος λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη.

 Εμείς έχουμε εξασφαλίσει να έχετε αυτό που επιθυμείτε, δηλαδή ένα ποιοτικό πακέτο εκδρομής στην καλύτερη τιμή ενώ παράλληλα φροντίσαμε για κάθε απαραίτητη λεπτομέρεια. Εσείς απλά φτιάξτε βαλίτσα και ελάτε στο σημείο αναχώρησης..!

 

Ελάτε μαζί μας στην Κέρκυρα γιατί..

 • Τα ξενοδοχεία που προσφέρουμε είναι απολύτως ελεγμένα ως προς την ποιότητα της διαμονής και της διατροφής 
 • Οι τιμές των πακέτων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές γιατί όλες οι κρατήσεις (ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλπ) έχουν γίνει ως γκρουπ
 • Το πρόγραμμα είναι ανανεωμένο και ειδικά προσεγμένο ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες επισκέψεις τη σωστή μέρα, για να αποφύγουμε προβλήματα

          όπως ο μεγάλος συνωστισμός, κίνηση, κλειστά μουσεία κλπ

 • Η ακτοπλοϊκή μας μετάβαση γίνεται με τον ιδανικότερο τρόπο. Άφιξη στο κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας και επιστροφή από το λιμάνι της Λευκίμμης 
 • Έχουμε επισκέψεις στα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού και παράλληλα αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας 
 • Φροντίζουμε με διακριτικότητα να τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες, ιδιαίτερα εντός του λεωφορείου 
 • Διοργανώνουμε εκδρομές στο “νησί των Φαιάκων” από το 1988!

  Η εορταστική ημιδιατροφή περιλαμβάνει :

 • Πρωινό καθημερινά &
 • Μ.ΠΈΜΠΤΗ : δείπνο με νηστίσιμες επιλογές
 • Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : δείπνο με νηστίσιμες επιλογές
 • Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ : Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ : Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με μουσική

 

   Περιλαμβάνονται :

 • Μετακινήσεις με καινούριο πολυτελές λεωφορείο, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Κέρκυρα με επιστροφή
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση πόλης και το Αχίλλειο
 • Καρτέλα θέσεων για το λεωφορείο για να κάθεστε σε διαφορετικά σημεία ανά διαδρομή και να μην σας παίρνει κανείς τη θέση!
 • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες

 

   Δεν περιλαμβάνονται :

 • Είσοδοι σε αξιοθέατα και φόροι διαμονής οι οποίοι πληρώνονται στην υποδοχή του ξενοδοχείου: ανά άτομο/ανά ημέρα: 2 αστέρων 0,50€, 3 αστέρων 1,50€, 4 αστέρων 3,00€, 5 αστέρων 4,00€
 • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .

Πληροφορίες


1η ημέρα : ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ – ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΙΑΝΑΔΑ


Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Θα φτάσουμε στο λιμάνι και στο δρόμο για το ξενοδοχείο, θα πάρουμε άμεσα μια καλή αίσθηση της εορταστικής ατμόσφαιρας που υπάρχει στο νησί. Λίγη ξεκούραση γιατί το απόγευμα θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, την περίφημη “Σπιανάδα”. Είναι η ώρα της περιφοράς του Επιταφίου όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 9 το βράδυ, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για μια ωραία βόλτα στα γραφικά στενά της πόλης και το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα : ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ – ΠΑΛΑΤΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ


Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο γιατί μας περιμένει μια πολύ ωραία μέρα γεμάτη τοπία και ιδιαίτερες παραδόσεις. Θα ξεκινήσουμε με μια ακόμα επίσκεψη στην πλατεία Σπιανάδα, αυτή τη φορά για να δούμε ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα του νησιού στις 11 το πρωί, την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο το περίφημο «Λιστόν» στην παλιά πόλη, όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Σίγουρα έχετε δει τις γνωστές φωτογραφίες..Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση όπου θα δούμε το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας κ.α.

Σήμερα θα κάνουμε και την επίσκεψη μας στο περίφημο παλάτι Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, Φλωρεντιανού ρυθμού, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του νησιού.

Κλείνουμε την σημερινή ημέρα με το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι με το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Ώρα για ξεκούραση γιατί το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με πυροτεχνήματα που συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

3η ημέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ – CORFU BY NIGHT


Σήμερα θα ξυπνήσουμε λίγο πιο αργά και μετά το πρωινό θα πάμε μια ωραία εκδρομή στην μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Εκεί στην κορυφή ενός λόφου, βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας, χτισμένο τον 13ο αιώνα, απ’ όπου θα θαυμάσουμε υπέροχη θέα καθώς και τα νησιά Σκελούδι και Κολίβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστρέφουμε γιατί είναι Κυριακή του Πάσχα και επιβάλλεται ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα.

Το απόγευμα θα μας βρεί πάλι στην κεντρική πλατεία, αυτή τη φορά χωρίς εκδηλώσεις και πλήθος κόσμου για να απολαύσουμε την βόλτα μας πιο άνετα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Η πόλη της Κέρκυρας έχει αρκετά καφέ, εστιατόρια, bar, clubs και αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να τα γνωρίσετε. Ο συνοδός μας είναι μαζί σας για να σας καθοδηγήσει και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, δοκιμάστε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και απολαύστε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο παλιό φρούριο.

4η ημέρα : ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ – ΚΑΣΣΙΟΠΗ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ «ΠΑΞΟΙ – ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΣ»


Σήμερα σας έχουμε 2 προτάσεις.

Η πρώτη είναι να μας ακολουθήσετε σε μια εκδρομή στο Βόρειο μέρος του νησιού. Θα περάσουμε από τα χωριά Δασιά, Ύψος και Μπαρμπάτι και θα φτασουμε στην ιστορική Κασσιοπη απέναντι από τα Αλβανικά παράλια. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους στην Κασσιόπη υπήρχε ιερό του Διός, απ’ τα ερείπια του οποίου χτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας της Κασσωπίτρας. Χρόνος ελεύθερος στο γραφικο λιμάνι και επιστροφη στο ξενοδοχείο.

Η δεύτερη μας πρόταση (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) είναι μια προαιρετική θαλάσσια εκδρομή σε δύο από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου. Μόλις 8 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα ανακαλύψτε την σπάνια ομορφιά των νησιών Παξοί-Αντίπαξοι και τις γαλάζιες σπηλιές.

5η ημέρα : ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ – ΛΕΥΚΙΜΜΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Μπορεί να είναι η τελευταία μέρα αλλά η εκδρομή μας δεν τελείωσε. Ετοιμάσαμε το πρόγραμμα έτσι, ώστε η επιστροφή μας να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Παίρνουμε λοιπόν ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για τη Νότια Κέρκυρα.

Χωριά με σπίτια σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, από απαλό ροζ μέχρι σκούρο κεραμιδί, απέραντοι καταπράσινοι ελαιώνες, σπαρμένοι αμμόλοφοι, ατελείωτες παραλίες με χρυσή άμμο, κεδροδάση και αμμοθίνες με ορχιδέες, ζωγραφίζουν ένα ανεπανάληπτο τοπίο.

Αφού περάσουμε τη γέφυρα Κάιζερ, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β’, παίρνουμε τον δρόμο που θα μας βγάλει στις Μπενίτσες, ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα παλιό παραδοσιακό χωριό που ασκούσε και εξακολουθεί να ασκεί μια περίεργη έλξη στους επισκέπτες, ίσως λόγω της θέσης του ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά και τη θάλασσα ή λόγω της έντονης προτίμησης που έδειχναν σε αυτό διάσημοι από όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε νοτιότερα και περνώντας από διάφορα γραφικά ή τουριστικά χωριά όπως ο Αγ.Ιωάννης, τα Μωραΐτικα, Μεσογγή κ.α φτάνουμε στο λιμάνι της Λευκίμμης από όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Επιλέγουμε να επιστρέψουμε από αυτό το λιμάνι γιατί γλιτώνουμε τον δρόμο της επιστροφής στην πόλη της Κέρκυρας, αποφεύγουμε τον συνωστισμό στο κεντρικό λιμάνι και είναι και λίγο μικρότερη η θαλάσσια διαδρομή.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα σταματήσουμε στα υπέροχα Ιωάννινα όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό, καφέ και μια ωραία βόλτα στη λίμνη. Άλλωστε μέχρι τώρα θα έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα, θα έχουμε κάνει καινούργιους φίλους και θα έχουμε γεμίσει το μυαλό και το κινητό μας με υπέροχες αναμνήσεις. Στην πόλη μας θα φτάσουμε αργά το απόγευμα.

 

Σημειώσεις :

Στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος.

H επίσκεψη στο Αχίλλειο θα πραγματοποιηθεί εφόσον είναι ανοιχτό για το κοινό.

 

 

 

Έντυπα