Ταξίδι στην Πρέβεζα το Πάσχα 4 ημέρες

 

Ταξίδι στην Πρέβεζα το Πάσχα 4 ημέρες

ΠΡΕΒΕΖΑ 

 4 ημέρες

Πληροφορίες


1 η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΤΑ – ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ (400χλµ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας οδού και µε καθοδόν στάσεις άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων και φαγητό εξ ιδίων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Πρέβεζας. Το απόγευμα μετάβαση στην Πρέβεζα για την πρώτη γνωριμία µε την πόλη, όπου θα δούμε το Βενετσιάνικο φρούριο του Αγ. Ανδρέα και τον πεζόδρομο µε το Βενετσιάνικο ρολόι στη Μητρόπολη της πόλης. Αργότερα θα ακολουθήσει η παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 η ημέρα: Μ. Σάββατο ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ (60χλµ.)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας στη Λευκάδα, την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Από το Νυδρί θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα Πριγκιπονήσια, το Μεγανήσι, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη, το Σκορπιό, το νησί του Ωνάση και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα µας θα γίνει μεγαλύτερη και θα φτάσει μέχρι και το Φισκάρδο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην πόλης της Λευκάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ (120χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Πάργα. Περνώντας από τη Νικόπολη, φθάνουμε στη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φρούριο της πόλης και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων όπου υπάρχουν σπάνια εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Πάργα για καφέ και βόλτα. Αργότερα επιστροφή στην Πρέβεζα όπου θα απολαύσουμε το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Ξεκούραση και νωρίς το βράδυ μια βόλτα στην ειδυλλιακή παραλία της Πρέβεζας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (260χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα, όπου θα απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα όμορφα Σύβοτα, τα φιόρδ της Ελλάδας. ΄Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Γιάννενα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, ώστε να θαυμάσουμε τη μοναδική λίμνη των Ιωαννίνων. Αναχώρηση και µετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Έντυπα