Ταξίδι στη Ζάκυνθο το Πάσχα

 

Ταξίδι στη Ζάκυνθο το Πάσχα

Ζάκυνθος

Πληροφορίες


1 η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (550 χλµ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μέσω της Ιόνιας οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Κυλλήνη και απόπλους για τη Ζάκυνθο. Άφιξη και μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεύτερη περιφορά του Επιταφίου, η οποία σύμφωνα µε το παλαιό έθιμο, δεν γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου από τις 4:15 περίπου το πρωί έως τις 05:30.

2 η ημέρα: Μ. Σάββατο ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ – ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ– ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (90χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού. Στο χωριό Μαχαιράδο θα δούμε το ναό της Αγ. Μαύρας, οι καµπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί. Στην Αναφωνήτρια θα δούμε το µοναστήρι, όπου μόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Έπειτα θα θαυμάσουμε από ψηλά το ναυάγιο, σήμα κατατεθέν του νησιού και θα φθάσουμε στον Αγ. Νικόλαο, απ’ όπου προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα στις πανέμορφες Γαλάζιες Σπηλιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, για να δειπνήσουμε µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει μετάβαση στη Μπόχαλη, το μπαλκόνι της Ζακύνθου και στο λόφο Στράνη µε την πανοραμική θέα. Στο σημείο αυτό ο Διονύσιος Σολωμός, εμπνεύστηκε και έγραψε τον Εθνικό µας Ύμνο. Στη συνέχεια, επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών, στο μαυσωλείο του Σολωμού και του Κάλβου, στο Μεταβυζαντινό Αγιογραφικό και Εκκλησιαστικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη μέχρι την ώρα του εορταστικού Πασχαλινού γεύματος που θα μας περιμένει στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ξακουστή παραλία του Λαγανά. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (560χλµ.)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κυλλήνη. Αποβίβαση και αφού διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, θα φτάσουμε στην Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στη συνέχεια στην πόλη των Ιωαννίνων θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

 

 

Έντυπα