Ταξίδι στη Κεφαλονιά το Πάσχα

 

Ταξίδι στη Κεφαλονιά το Πάσχα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Πληροφορίες


1 η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (450χλμ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στην Λευκάδα και από τη Βασιλική επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Κεφαλονιά. Αποβίβαση στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στο γραφικό Φισκάρδο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη δυτική πλευρά του νησιού. Θα θαυμάσουμε τη χερσόνησο της Άσσου με τα παραδοσιακά σπιτάκια, μια εικόνα που σαγηνεύει, ενώ λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση. Πρώτη γνωριμία με την πόλη του Αργοστολίου και θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 η ημέρα: Μ. Σάββατο ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ (140χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη στάση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, του 12ου αιώνα, που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Στη συνέχεια μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον Αίνο, φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Το λείψανό του φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Επόμενος σταθμός μας το σπήλαιο Δρογγαράτης. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη γραφική Σάμη, όπου θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΛΗΞΟΥΡΙ – ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση στο καραβάκι, που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι. Φτάνουμε στο γραφικό Ληξούρι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, όπου θα έχουμε χρόνο για να την γνωρίσουμε και να απολαύσουμε έναν καφέ στην τεράστια πλατεία της. Επιστροφή με το καραβάκι στο Αργοστόλι και αφού επισκεφθούμε τις Καταβόθρες (σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο), θα πάρουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πανέμορφη πλατεία του Αργοστολίου. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα: ΣΑΜΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Σάμης και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αποβίβαση και αναχώρηση για την Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

Έντυπα