Ταξίδι στη Ρούμελη

 

Ταξίδι στη Ρούμελη

Ταξίδι στη Ρούμελη

3&4ημέρες

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής

από

135.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΑΓ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ (410χλµ.)

 Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αμφίκλεια µε τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Θα δούμε το μουσείο Άρτου και την αρχαία Ακρόπολη, που θα µας ανταμείψει µε την εξαιρετική θέα. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ξωκλήσι της Αγίας Ιερουσαλήμ. Καταλήγουμε στη Λειβαδιά, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: ΑΜΦΙΣΣΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ (135χλμ.) 

Πρωινό και ξεκινάμε για την Άμφισσα. Θα έχουμε χρόνο για γνωριμία µε την πόλη και περιπλάνηση στα σοκάκια της Χάρµαινας, της συνοικίας των ταμπάκηδων µε ιστορία από την Τουρκοκρατία. Θα πιούμε τον καφέ µας στον «παλιό καφενέ», μοναδικό στην Ελλάδα µε θεατρική σκηνή, όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έκανε γυρίσματα του Θιάσου. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι µας µε στάση στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΑΓ. ΑΝΝΑ – ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ (95χλμ.) 

Πρωινό και γνωριμία µε τον Ελικώνα (βουνό), την παρθένα φύση, τις όμορφες διαδρομές και τα γραφικά χωριουδάκια του. Πρώτη µας στάση η Αγία Άννα σε υψόμετρο 700µ., που αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα χωριά του βουνού. Συνεχίζοντας σε υψόμετρο 800µ. βρίσκεται το ομώνυμο χωριό του βουνού, που µας καλωσορίζει µε μια μικρή λιμνούλα. Είμαστε κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά και δεν είναι δυνατόν να µην το επισκεφθούμε. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στη Λειβαδιά, ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις Πηγές της Κρύας, που βρίσκονται στις νότιες παρυφές της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΛΑΜΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (420 χλμ.) 

Πρωινό και αναχώρηση για το Χάνι της Γραβιάς. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τη Χαιρώνεια που διεξήχθη η ιστορική μάχη το 338 π.Χ. Άφιξη στη Γραβιά όπου θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη στάση για καφέ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ιστορικό Χάνι. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μεταλλευτικό πάρκο, το βαγονέτο του µόχθου. Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο της χώρας, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τη Λαμία όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φαγητό και καφέ. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ, μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση : 

Στην 3 ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 2 η μέρα.

Έντυπα