Ταξίδι Αλσατία - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο | Πάσχα

 

Ταξίδι Αλσατία – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο | Πάσχα

Αλσατία – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο | Πάσχα

Με μια ματιά

 Ο Δρόμος του Κρασιού!

Μία Μοναδική αναχώρηση, για να απολαύσετε δύο αριστοκρατικές πόλεις, τη Χαϊδελβέργη και το Στρασβούργο, αλλά και να θαυμάσετε όλη την περιοχή της Αλσατίας, με το πανέμορφο Κολμάρ και τα κουκλίστικα Κρασοχώρια.

  • Απευθείας πτήσεις της Ryan Air & Easy Jet με ιδανικά ωράρια και αποφυγή περιττών χιλιομέτρων
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Λεωφορεία για την εκτέλεση του προγράμματος, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για το ταξίδι σας
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός, μόνιμος κάτοικος, γνώστης της ιστορίας και της κουλτούρας της πόλης
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξεναγήσεων, χωρίς κρυφές εκπλήξεις
  • Αναλυτική ενημέρωση για ότι πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων
  • Το πρόγραμμά μας σας προσφέρει <γεμάτες> ημέρες, καθώς φθάνετε πρωί και αναχωρείτε απόγευμα

Μεσαιωνικό Κάστρο & Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης

Κρασοχώρια

Βόλτα με καραβάκι στο Στρασβούργο

ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΟΛΜΑΡ

Περιλαμβάνονται:

  • Ένα προσωπικό αντικείμενο – χειραποσκευή διαστάσεων 40*20*25 κατ’ άτομο και μία αποσκευή 20 κιλών ανά δύο άτομα
  • Πρωϊνό καθημερινά

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

 

Πληροφορίες


1η Ημέρα:
Πτήση για Βασιλεία, περιήγηση πόλης, Κόλμαρ, Στρασβούργο


Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>, γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι πολλές φορές και γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την πιο βιομηχανοποιημένη πόλη της χώρας, τη Βασιλεία. Η Βασιλεία βρίσκεται στο σημείο γνωστό ως το τριεθνές, ακριβώς στα σύνορα με τη Γαλλία και τη Γερμάνια. Σημείο αναφοράς της, ο ποταμός Ρήνος, ο οποίος πηγάζει από τις νοτιοανατολικές Ελβετικές Άλπεις και συνεχίζει το ταξίδι του βόρεια μέχρι την Ολλανδία, όπου και εκβάλει στη Βόρεια θάλασσα μετά από μια πορεία 1320 χλμ. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το κόκκινο δημαρχείο της Markplatz με τις αλληγορικές φιγούρες, και ο καθεδρικός ναός ο οποίος φτάνει το ύψος των 67 μέτρων σηματοδοτώντας το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Τέλος ακολουθούμε το πλακόστρωτο δρομάκι το οποίο μας οδηγεί στο μπαλκόνι του Ρήνου, όπου θα απολαύσουμε την θέα. Αποχωρώντας συνεχίζουμε για τη Γαλλία και τη γραφική πόλη Κολμάρ, που είναι γνωστή για τα αμπέλια της. Η πόλη ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και είναι μια από τις λίγες που δεν διαπερνάται από τον ποταμό Ρήνο, αλλά συνδέεται μέσω ενός καναλιού του ποταμού Λάουχ που διασχίζει την πόλη. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, συντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και συμβάλουν στην μοναδικότητά της. Θα δούμε τις δυο πιο σημαντικές εκκλησίες της πόλης, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου και των Δομινικανών, θα θαυμάσουμε την περίφημη ‘μικρή Βενετία’ ένα τμήμα της πόλης αποτελούμενο από παραδοσιακά κτίρια, τα οποία θυμίζουν το στολίδι της Βόρειας Ιταλίας, την οικία Πφίστερ, μια παλιά οικία στο κέντρο της πόλης με περίτεχνη διακόσμηση και γερμανική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική κατασκευασμένη το 1537 και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που διαθέτει μια από τις πλουσιότερες συλλογές της Γαλλίας. Η Κολμάρ είναι ακόμη γνωστή, καθώς αποτέλεσε την πατρίδα του ζωγράφου και χαράκτη Martin Schongauer και του γλυπτή Frederic Bartholdi, σχεδιαστές του αγάλματος της Ελευθερίας. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην πόλη μην παραλείψετε να δοκιμάστε ένα παραδοσιακό εκλέρ σε μια από τις χαρακτηριστικές pa tiserie. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για το Στρασβούργο. Άφιξη στην πανέμορφη πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης που σφύζει από ζωή.

2η ημέρα:
Στρασβούργο, περιήγηση πόλης, Εκδρομή στα Κρασοχώρια


Πρόγευμα και ξεκινάμε με περιήγηση στην πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού του κάτω Ρήνου, το Στρασβούργο, όπου ο τοπικός πληθυσμός αποτελείται από ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων. Μοναδική πινελιά στη γραφικότητα της περιοχής προσδίδει η Petite France, μια περιοχή η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη από τα παραδοσιακά παραμυθία του Σαρλ Περώ και την εποχή του 1600. Το εμπόριο και οι παραδοσιακές δραστηριότητές είναι αυτές που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της. Μια ματιά στο φράγμα Βομπάν θα μας πείσει για το μέγεθος των αμυντικών έργων, τα οποία έλαβαν χώρα περί το 1700. Ο προτεσταντισμός είναι έντονος στη περιοχή γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στη στενή σχέση μεταξύ της πόλεως και της γειτονικής Γερμανίας. Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην πόλη αυτή είναι το τύπωμα του πρώτου βιβλίου το 1450 από το Γουτεμβέργιο. Επισκεπτόμενοι την πόλη αυτή θα δούμε τον καθεδρικό ναό, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στην Ευρώπη με ύψος 150 μέτρα, το εντυπωσιακό παλάτι Ροχάν με τα 3 μουσεία και άλλα. Το Στρασβούργο είναι η μόνη πόλη στον κόσμο, μαζί με τη Γενεύη, που δεν είναι πρωτεύουσα κράτους, αλλά φιλοξενεί την έδρα σημαντικών διεθνών θεσμών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κινούν τα νήματα της Γηραιάς Ηπείρου από την πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας. Ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι σας προτείνουμε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στα φημισμένα κρασοχώρια. Νότια της πόλης του Στρασβούργου, και σε μια ακτίνα 150 χλμ. όπου υπάρχουν 67 φημισμένα κρασοχώρια τα οποία βρίσκονται σε Γαλλικό έδαφος. Λόγω του ότι η περιοχή αυτή περικλείεται από τη μια πλευρά από τα Βόσγια όρη και από την άλλη από το Ρήνο, δημιουργείται ένα μοναδικό μικροκλίμα ιδανικό για τις αμπελοκαλλιέργειες. Θα επισκεφτούμε 2 από τα πιο φημισμένα χωριά το Ρεκβίρ και το Εγκισχαιμ. Επισκεπτόμενοι το Έγκισχαιμ θα δούμε ένα κάστρο του 11ου αιώνα κτισμένο από τους δούκες της Αλσατίας, ενώ στο Ρέκβιρ, που είναι γνωστό ως το χωριό των αμπελουργών, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με τη καλλιέργεια σταφυλιών, θα θαυμάσουμε τον κεντρικό δρόμο του στρατηγού Ντε Γκολ, που διατηρεί το μεσαιωνικό του χαρακτήρα, με τα παστέλ χρωματιστά σπίτια να έχουν την τιμητική τους. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα:
Αναχώρηση για Μπάντεν Μπάντεν, Μανχάϊμ, Χαϊδελβέργη


Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν. Άφιξη στην πόλη που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην πόλη Καρλσρουη. Οι θερμές πηγές στο Μπάντεν ήταν ήδη γνωστές από τη ρωμαϊκή εποχή και αποτέλεσαν πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης περί των 19ο αιώνα. Αριστοκρατικοί περίπατοι, καζίνο, όπερα, νεοκλασική ατμόσφαιρα, αυτοκρατορικά λουτρά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Μανχαίμ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου, μετά τη Στουτγάρδη και αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια νομική πράξη του 766. Το 1607 απέκτησε προνόμια πόλης, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα ανακατασκευάστηκε αποκτώντας ένα ξεχωριστό πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα δούμε την Όπερα, το δημοτικό πάρκο και τον Πύργο του Νερού, σύμβολο της πόλης από το 19ο αιώνα. Θα μας εντυπωσιάσουν και τα μπαρόκ ανάκτορα που στεγάζουν πανεπιστημιακές σχολές. Τελειώνοντας, θα μεταβούμε σε μια από τις ομορφότερες και γραφικότερες πόλεις της Γερμανίας, τη Χαιδελβέργη. Μια πόλη η οποία υπήρξε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και διαθέτει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας ιδρυμένο το 1386. Είναι μία πανέμορφη, καταπράσινη πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και έχοντας γλιτώσει τους βομβαρδισμούς του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που ισοπέδωσαν πολλές γερμανικές πόλεις, διατηρεί τα ιστορικά της μπαρόκ κτίρια και τα στενά δρομάκια, κάνοντας πολλούς να τη χαρακτηρίζουν ως πόλη – κόσμημα της Γερμανίας. Με την αύρα του ρομαντισμού να κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της πόλης και με την αρτ νουβό και αναγεννησιακή αισθητική να ορίζουν το αρχιτεκτονικό προφίλ του ιστορικού κέντρου της παλιάς πόλης (Altstadt), η Χαϊδελβέργη δεν παύει να προσφέρει αστείρευτες εκπλήξεις και να συγκινεί. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακή μπύρα σε μια από τις μπυραρίες της πόλης.

4η ημέρα:
Χαϊδελβέργη


Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πιο γραφική ίσως πόλη της Γερμανίας, τη Χαϊδελβέργη. Ξεκινάμε την περιήγησή μας όπου θα δούμε το επιβλητικό κάστρο Schloss γνωστό και ως Παλάτι, που δεσπόζει κυριαρχικά στην πλαγιά του λόφου Koeningsstuhl και την οδό των φιλοσόφων, από την οποία μπορείτε να απολαύσετε την πιο ωραία θέα της πόλης. Ο κεντρικός δρόμος είναι το βασιλικό μίλι με 1,6 χλμ. μήκος, εκεί βρίσκεται και το πιο παλιό ξενοδοχείο της πόλης “Zum Ritter” το οποίο λειτουργεί από το 1592. Δε θα παραλείψουμε να ανεβούμε την ιστορική γέφυρα, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Αθηνάς και τα αγάλματα – σύμβολα των μεγαλύτερων ποταμιών της νότιας Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και αναμνηστικά. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα της πόλης, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές γεύσεις της γερμανικής κουζίνας, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες παρασκευής. Δοκιμάστε hachse, (χοιρινό κότσι) συνδυασμένο με λαχανικά και μια τεράστια ποικιλία από σως, σνίτσελ, λουκάνικα, φιλέτα μοσχαριού με σάλτσες κρασιού, πατατόσουπες και rump steaks (φιλετάκια τρυφερού χοιρινού), συνοδευόμενα με μπίρα και ολοκληρώστε το μενού με μια παραδοσιακή μηλόπιτα.

5η ημέρα:
Επιστροφή


Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες φωτογραφίες και στη συνέχεια και μετάβαση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έντυπα