Η Κέρκυρα κουβαλά μία παράδοση 450 ετών
και άνω, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με
αυτή της Βενετίας. Από τη γαστρονομία και τον
πολιτισμό, μέχρι την αρχιτεκτονική των κτιρίων.
H ετυμολογία της λέξης Carnavale προέρχεται από
τις λατινικές λέξεις carne & vale που μεταφράζεται
ως ο αποχαιρετισμός από το κρέας. Την περίοδο
της Ενετοκρατίας ευγενείς και αριστοκράτες
έφεραν στην Κέρκυρα τα δικά τους έθιμα της
Αποκριάς και τον δικό τους τρόπο διασκέδασης
απογειώνοντας έτσι, συνδυαστικά με τις τοπικές
κερκυραϊκές παραδόσεις των ντόπιων,
το Κορφιάτικο καρναβάλι.


