Καρπενήσι | Ένα μαγικό φυσικό τοπίο

 

Καρπενήσι | Ένα μαγικό φυσικό τοπίο

Story Place!

Από τη δημοφιλή κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, κάθε εποχή έχει τις δικές της γωνιές στην Ευρυτανία για τις πιο όμορφες φωτογραφίες!

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές µε λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο
  • Αντίστοιχη διατροφή
  • Έµπειρος αρχηγός
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάση του προγράµµατος της εκδροµής
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε µουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετικές εκδροµές

 

από

179.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η ημέρα:
Περιήγηση στο Χωριό Κορυσχάδες | Καρπενήσι


Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για το πανέμορφο Καρπενήσι, όπου θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες. Θα εχουμε χρόνο να απολαύσουμε το διατηρητέο οικισμό, που είναι περικυκλωμένος από έλατα και ειναι χτισμένος σε υψόμετρο 960 μέτρων ανάμεσα στις κορυφές Παλαιόκαστρο, Λεκογιάννη και Ψηλό Κοτρόνι. Το χωριό είναι ένα από τα ιστορικότερα της Ελλάδας, καθώς εδώ συνεδρίασε, στις 14 Μαΐου 1944, η πρώτη εθνοσυνέλευση της Ελεύθερης Ελλάδας και έλαβε χώρα, στο Δημοτικό Σχολείο. Θα γευματίσουμε και τελειώνοντας θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό μας, το περίφημο Καρπενήσι. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η ημέρα:
Καρπενήσι | Μονή Προύσου


Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Μονή Προυσού, όπου στη διαδρομή μας θα δούμε το Μικρό Χωριό, από το οποίο θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και το πυκνό δάσος από έλατα. Φθάνοντας στη συνέχεια στο μοναστήρι Προυσού, θα περιηγηθούμε στη μονή, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια τοπία της περιοχής, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Θα δούμε το μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια, αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Μπαίνοντας στη μονή συναντάμε το κοιμητήριο των πατέρων, το βαπτιστήριο, αλλά και το Σχολείο Ελληνικών Γραμμάτων που χτίστηκε το 1819. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται, μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού,

3η ημέρα:
Περιήγηση Κεφαλόβρυσο | Λίμνη Κρεμαστών


Μετά από το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιήγησή μας στο γραφικό Καρπενήσι. Θα περπατήσουμε στην πλακόστρωτη πλατεία, που περιτριγυρίζεται από πλατάνια, βρύσες. Θα δούμε τη Μητρόπολη, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, η οποία διαθέτει πλούσια συλλογή αξιόλογων βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων. Συνεχίζοντας, θα δούμε στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο, που αποτελεί θαυμάσιο χώρο αναψυχής, με υπεραιωνόβια πλατάνια, πεζούλες και τρεχούμενα νερά, το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη. Μάλιστα, στην περιοχή λειτουργεί ιχθυοτροφείο όπου εκτρέφονται πέστροφες. Τελειώνοντας, θα περάσουμε από τον ποταμό Μέγδολα, για να καταλήξουμε στη λίμνη των Κρεμαστών, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, που ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα:
Kαρπενήσι | Υπάτη | Θεσσαλονίκη


Πρόγευμα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Συνεχίζουμε για την Υπάτη με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Θα θαυμάσουμε τον Καταρράχτη, στην είσοδο της πόλης, που τα νερα του κινούσαν παλαιότερα πέντε μύλους. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλυτερες εντυπώσεις.

 

Έντυπα