Ταξίδι στην Αίγινα το Πάσχα

 

Ταξίδι στην Αίγινα το Πάσχα

ΑΙΓΙΝΑ

Πληροφορίες


1 η ημέρα : Μεγάλη Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΙΓΙΝΑ (500χλμ)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Αίγινα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το όποιο βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα. Ξεκούραση και αργότερα θα ακολουθήσουμε την περιφορά ενός από τους τρείς Επιτάφιους της Αίγινας στην παραλία και στα γραφικά δρομάκια της. Μπροστά στο Δημαρχείο συναντώνται κάποια στιγμή οι Επιτάφιοι και των τριών εκκλησιών της πόλης. Διανυκτέρευση.

2 η ημέρα : Μεγάλο Σάββατο ΑΙΓΙΝΑ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ – Ανάσταση στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Πρωινό και ξεκινάμε για την Αφαία, μέσα στο πευκόδασος και σε περίοπτη θέση θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Επόμενη στάση ο ναός της Αφαίας, από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Το μοναστήρι είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές. Συνεχίζουμε για τη Χώρα της Αίγινας όπου θα δούμε το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο και τα υπέροχα αρχοντικά νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι., που μας θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα γνωρίσουμε το υπόλοιπο νησί. Η τουριστική Σουβάλα και το ψαροχώρι της Βάγιας μας περιμένουν. Θα γευματίσουμε σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι εξ’ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μια διαφορετική και ξεχωριστή Ανάσταση μας περιμένει στον μεγαλόπρεπο ναό του Αγ. Νεκταρίου στο Μοναστήρι. Δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα : Κυριακή του Πάσχα ΧΩΡΑ ΑΙΓΙΝΑΣ – ΠΕΡΔΙΚΑ

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε τα όμορφα σοκάκια της Χώρας και να απολαύσουμε έναν καφέ στο ήσυχο θαλασσινό τοπίο. Το μεσημέρι μας περιμένει το πασχαλιάτικο γεύμα μας. Θα γευματίσουμε και θα διασκεδάσουμε ομαδικά όπως το θέλει και η παράδοση μας. Το απόγευμα στην Πέρδικα, στο όμορφο χωριό στην νότια πλευρά της Αίγινας, αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα το κάψιμο του Ιούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα :ΑΙΓΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ι. Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (520 χλμ).

Πρωινό και επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Αποβίβαση και επίσκεψη στο γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, που ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη όπου έζησε και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Συνεχίζουμε για Χαλκίδα όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Έντυπα