Iόνιο | Ήπειρος | Πάργα

 

Iόνιο | Ήπειρος | Πάργα

Story Place!

Το Μνημείο του Ζαλόγγου στέκει στην κορυφή σε υψόμετρο 765 μέτρων και οι 4 γιγαντόσωμες Σουλιώτισσες σε συνδυασμό με την συγκλονιστική θέα, αποτελούν το ιδανικό story place

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές µε λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο
  • Αντίστοιχη διατροφή
  • Έµπειρος αρχηγός
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάση του προγράµµατος της εκδροµής
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε µουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Προαιρετικές εκδροµές

από

229.00

Τιμή ανα άτομο

Φόρμα Ενδιαφέροντος

23210 25397 23210 25341

Πληροφορίες


1η ημέρα:
Θεσσαλονίκη | Πάργα


Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα Ιωάννινα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με το κάστρο των Ιωαννίνων το λεγόμενο Ιτς Καλέ , το τζαμί του Ασλάν Αγά και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο νησάκι της κυρά Φροσύνης και το σπίτι – μουσείο του Αλή Πασά. Επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για την Πάργα και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:
Kάστρο Ανθούσας | Μνημείο Ζαλόγγου | Νεκρομαντείο Αχέροντα | Πύλες του Άδη | Πάργα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο κάστρο του Αλή Πασά στην Ανθούσα. Ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλης της περιοχής της Πάργας, είναι χτισμένο ένα ογκώδες επιβλητικό φρούριο «το κάστρο του Αλή Πασά«. Πρόκειται για το φρούριο που έχτισε ο Αλή πασάς για να επιτηρεί και πολιορκεί την ατίθαση Πάργα. Προαιρετικά μπορούμε να μεταβούμε στο κάστρο με το τρενάκι που ξεκινάει από την Πάργα και επιστρέφει στο ίδιο σημείο. Συνεχίζουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο μνημείο του Ζαλόγγου. Το μνημειακό σύμπλεγμα στην κορυφή του όρους Ζάλογγο στέκει αγέρωχο και μεταφέρει σε όλο τον κόσμο ένα παγκόσμιο μήνυμα θυσίας και ελευθερίας. Ο διεθνής συμβολισμός της θυσίας των γυναικών στο Ζάλογγο, αποτελεί κέντρο ενδιαφέροντος για ιστορικούς, λογοτέχνες και πολιτικούς σε όλη την Υφήλιο, εμφανίζεται σε παγκόσμια αριστουργήματα της τέχνης και έχει κάνει την Πρέβεζα και το Σούλι γνωστά παγκοσμίως. Ακολουθεί επίσκεψη στο νεκρομαντείο Αχέροντα. Το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου βρίσκεται κοντά στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας λίμνης, στο σημείο όπου ενώνονται τα ποτάμια του Άδη, ο Αχέροντας με τον Κωκυτό. Στο νεκρομαντείο πήγαιναν οι πιστοί για να συναντήσουν τις ψυχές των νεκρών, που μετά την απελευθέρωσή τους από το σώμα αποκτούσαν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον. Η παλαιότερη αναφορά του νεκρομαντείου του Αχέροντα γίνεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια, όταν η Κίρκη συμβουλεύει τον Οδυσσέα να συναντήσει στον Κάτω Κόσμο τον τυφλό μάντη Τειρεσία και να πάρει χρησμό για την επιστροφή στην πατρίδα του. Αμέσως μετά θα μεταβούμε σε πολύ κοντινή απόσταση για την βαρκάδα μας στις πύλες του Άδη. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο Αχέρων είναι ο ποταμός του Κάτω Κόσμου. Αυτόν διέσχιζαν οι ψυχές στη βάρκα του Χάροντα για να καταλήξουν στο βασίλειο του Άδη. Ακολούθως θα επιστρέψουμε στην Πάργα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:
Λευκάδα | Πρέβεζα | Πάργα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Λευκάδας. Θα δούμε το ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας που θεωρείται πρότυπο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του Μεσαίωνα και στο εσωτερικό του διατηρούνται ερείπια κτιρίων της Ενετοκρατίας, το πάρκο των Ιπποτών που φιλοξενεί τις προτομές επιφανών ανδρών της ιστορίας και θα συνεχίσουμε με τον πανοραμικό γύρο του νησιού συναντώντας το Νυδρί, θα δούμε από ψηλά το Κάθισμα, μια από τις γνωστότερες παραλίες του νησιού με λευκή άμμο και βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά και διερχόμενοι από τον Άγιο Νικήτα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης, ένα ιστορικό Μοναστήρι το οποίο αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι, είναι αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου η οποία είναι και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού με την υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε την ημέρα μας με την Πρέβεζα. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά σοκάκια, όπως το Σαιτάν Παζάρ, τα χαμηλά σπίτια που συνδυάζουν στοιχεία οθωμανικής και ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης με το ηλιακό του ρολόι που χρονολογείται από το 1752, και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους του 18ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στην Πάργα. Το βράδυ προαιρετικά θα περιηγηθούμε στην πόλη φτάνοντας στο κάστρο της Πάργας μέσα από στενά δρομάκια και σκαλοπάτια θαυμάζοντας την θέα και τα φώτα της πόλης από ψηλά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:
Πάργα | Μέτσοβο | Θεσσαλονίκη


Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά την φόρτωση των αποσκευών, αναχωρούμε με προορισμό το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ. Με χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων, τη συμβολή ποικίλων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, και ακολουθώντας μία πρωτότυπη ξενάγηση, Θα γνωρίσουμε την ιστορία του οινοποιείου και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού. Μετάβαση στο κέντρο του Μετσόβου και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στην συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την πόλη μας και άφιξη με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Έντυπα